 |
mania |
 |
gryzmola

Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 367 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 9 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
 |
|
 |
|
 |
Wysłany: Pią 11:39, 26 Maj 2006 PRZENIESIONY Czw 18:31, 12 Lut 2009
|
 |
Krem budyniowo-ananasowy do tortów
Składniki:
* 5 żółtek
* 1/2 l mleka
* budyń śmietankowy lub waniliowy
* 5 łyżek cukru
* 25 dag Kasi
* galaretka ananasowa
* szklanka wrzątku
Sposób przygotowania:
Mleko zagotuj z cukrem. Żółtka wymieszaj z łyżeczką mleka i budyniowym proszkiem. Dodaj do wrzącego mleka. Ostudź. Kasię utrzyj na pianę i dodawaj do niej po łyżce wcześniej przygotowanego, ostudzonego budyniu. Ucieraj, aż powstanie jednolita masa. Wymieszaj ją z ostudzoną, ale płynną galaretką, dodawaną po łyżeczce. Gotowy krem nadaje się idealnie jako masa do przełożenia tortu. Można nim też posmarować boki ciasta.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez mania dnia Pią 20:15, 27 Lut 2009, w całości zmieniany 1 raz |
 |
|
 |
Powrót do góry |
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|